רגע, מה זה בכלל הנדסאים?
הנדסאים הם בוגרי לימודים טכנולוגיים, בעלי דיפלומה ממשלתית. מדובר באנשי מקצוע טכנולוגיים, המתמחים בתפקידי יישום במגוון תחומים בהם נלמדים לתואר במכללות הטכנולוגיות. ככלל, מדובר בתואר מבוקש בענפי תעשייה שונים במשק, המוביל להשתלבות איכותית בתעסוקה, בשכר גבוה.
מה הנדסאים עושים ביום יום?
הנדסאי או הנדסאית הם מעמודי התווך של התעשייה. הם אחראים על מגוון רחב של משימות קריטיות. הנדסאים יכולים לעבוד בצוות פיתוח, בקרה, אחזקה, צוות ניסויים, בעבודה בשטח כגון באתר בנייה. הם משלבים ידע תיאורטי עם מיומנויות מעשיות על מנת לפתור בעיות הנדסיות, לתכנן ולפתח מוצרים או תהליכים, ולפקח על ייצור או תפעול של מערכות.
מה ההבדל בין הנדסאים למהנדסים?
הנדסאים לומדים שנתיים בלימודי בוקר או שלוש שנים בלימודים משולבים המיועדים לאוכלוסייה עובדת. הסמכת ההנדסאים הינה ממשלתית. תנאי הקבלה מופחתים ויוצרים יכולת כניסה בטוחה ללימודים ובניית קריירה. לעומת זאת, סטודנטים לתואר מהנדס לומדים 4 שנים לתואר אקדמי, ונדרשים בתנאי הקבלה לציון פסיכומטרי וכן בגרויות ביחידות 4-5 במתמטיקה ובפיזיקה.
ההנדסאי מוגדר כ"מהנדס יישומי", ומתמקד ביישום מעשי של ידע הנדסי בתחום ספציפי, בעוד המהנדס מצויד ברקע תיאורטי נרחב יותר, סמכויות רחבות יותר ומתמודד עם בעיות מורכבות יותר. בפועל, בצוותי העבודה משתלבים גם מהנדסים וגם הנדסאים, כשכל אחד תורם מהידע והיכולות שלו. בוגרי הנדסאות יכולים עם זכאותם לתואר להשלים לתואר בהנדסה או לתואר ראשון באקדמיה, ולקבל הכרה בלימודיהם במידה וירצו בכך.
סיימתם צבא או שירות לאומי ואתם לא בטוחים מה הלאה?
יש לנו בשבילכם כיוון מעניין שכדאי שתכירו: תעודת הנדסאי. מדובר במסלול לימודים של שנתיים בלבד, עם ידע נרחב, אשר פותח דלת לתפקידים הכי מבוקשים בשוק העבודה. במקום ארבע שנים של מאמץ ולימודים תאורטיים בעיקר, אתם מקבלים הכשרה ממוקדת שמשלבת תיאוריה ועבודה מעשית, ויוצאים עם מקצוע נדרש ביד והצעות עבודה –תוך כדי הלימודים - מסטארט-אפים ועד חברות ביטחוניות. והכי חשוב? האגף לחיילים משוחררים ומילואים במשרד הביטחון מממן לכם 90% (!) משכר הלימוד.
מקצוע בטוח עם עתיד מבטיח
שימו לב לנתון המדהים הבא: כ-96% מהבוגרות והבוגרים של המכללות הטכנולוגיות משתלבים בתעשייה.
העולם הטכנולוגי המתפתח יוצר ביקוש לאנשי מקצוע טכנולוגיים במגוון תחומים מעניינים ומאתגרים, ומייצר הזדמנויות תעסוקה מעניינות ומשתלמות.
לימודים במחיר שאין כדוגמתו
מתוך הכרה בחשיבות עידוד הלימודים הטכנולוגיים, החליט האגף לחיילים משוחררים ומילואים לסייע לאוכלוסיית החיילות והחיילים המשוחררים ומסיימי ומסיימות השירות הלאומי-אזרחי. לפיכך הוא מממן 90% משכר הלימוד במכללות המוכרות על ידי מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית), וזה בנוסף לכספי הפיקדון האישי! כלומר: בואו תלמדו מקצוע נדרש כמעט בחינם! את כספי הפקדון שמרו לעסק החדש או להמשך לימודים במידה ותרצו, אבל לכם יש מקצוע לפני כולם, ואתם כבר תתחילו להרוויח.
על כמה כסף מדובר? תעשו חשבון:
בשנת הלימודים החולפת עלה שכר הלימוד כ-8,000 ש"ח במסלול בוקר וכ-6,600 ש"ח במסלול משולב (על זה יש להוסיף עוד כ-2,000 ש"ח נלווים ואגרת בחינות).
מה עוד אתם צריכים לדעת?
המדינה משתתפת בסבסוד שנתיים מהלימודים (במסלול ערב לומדים שלוש שנות לימוד) וההטבה חד פעמית. היא לא תינתן בשנית אם תחליפו מגמה או תפסיקו את הלימודים באמצע.
הזכאות להטבה חלה החל מ-3 חודשים לפני סיום השירות הסדיר ולמשך 5 שנים מיום סיום השירות הסדיר, וכל עוד אתם לומדים.
חיילות וחיילים בודדים ומשרתי ומשרתות מילואים פעילים זכאים להטבה זו עד 10 שנים מיום שחרורם.
שוקלים ללמוד לתעודת הנדסאי? היכנסו גם למדריך " להיות הנדסאי - מה זה אומר תכלס".
ייעוץ מקצועי: המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית (מה"ט); ד"ר יוכבד פנחסי אדיב – מנהלת המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל, עדן אריאלי, ראש מדור פרסום יח"צ וקשרי מעסיקים במכללה הטכנולוגית באר-שבע; איריס גואטה אלקובי, דיקנית הסטודנטים, מכללות אורט ישראל; דיאנה קורן, מנהלת מרכז מידע רשת מכללות עתיד